Zupy rybne

Zupy rybne
Zupy rybne

Niezaprzeczalnie, największą popularnością w naszej smażalni cieszy się węgierska, ostra, gulaszowa zupa rybna „Halaszle”, porywa ona nie tylko osoby sceptycznie nastawione do zupy rybnej, ale też pomaga przezwyciężyć niechęć do ryb w ogóle, idealna przed i po suto zaprawianej imprezie.

Kolejną zupą która warto polecić, o wiele delikatniejszą a jednocześnie o wyrazistym smaku są „Flaczki z Kalmarów”, doprawiona majerankiem, gotowana na wywarze rybnym z kalmarami pociętymi w paski.

Dla amatorów ryb wędzonych przygotowaliśmy zupę o nazwie „Szkocki wędzarz „ gotowaną na wywarze rybnym oraz rybach wędzonych między innymi łososiu i halibucie. Wyraźnie wyczuwalna nutka dymu, dodaje zupie niepowtarzalnego smaku i aromatu.

Delikatniejszą , a zarazem egzotyczną formą wyrazu może być dla Państwa „Krem z krewetkami Black Tiger”, krem z pomidorów pelati, dobrze doprawiony, podawany z grillowanymi krewetkami, śmietaną oraz świeżą bazylią.