tripadvisor logo
facebook logo
Kergulena zielony skwer

Smażalnia Ryb Kergulena w Niechorzu ...

ozdobne podkreślenie

Tradycyjne receptury od 1976 roku.

Kergulena to zapewne najstarsza smażalnia ryb w Niechorzu. Bliskość morza sprawia, że tutejsi rybacy od lat dostarczają nam świeże produkty pochodzenia morskiego. Wspomagamy się również dostawami z Kołobrzegu, Mrzeżyna, Dziwnowa i Zalewu Kamieńskiego. Od lat stawiamy na jakość i świeżość naszych produktów. Staramy się edukować naszych klientów, często uświadamiając pochodzenie lub okres występowania danego gatunku ryby. Do smażenia ryb nie używamy ciast, ryby smażone tradycyjnie oprószone są odpowiednią mieszanką przetartych zbóż, nadając im soczystości i pozwalając zachować naturalny smak. W naszej ofercie znajdują się także ryby smażone na maśle, pieczone, gotowane na parze, marynowane w zalewach, peklowane. Nigdy nie używaliśmy i nie będziemy używać konserwantów. Do marynowania i peklowania używamy tylko naturalnych składników i świeżych ziół. Obsługujemy gości z całej Gminy Rewal, w tym z Rewala, Pobierowa, Pogorzelicy, Pustkowa oraz Trzęsacza.

Smażalnia Ryb Kergulena znajduje się na ulicy Mazowieckiej 5a w samym centrum gastronomicznym Niechorza.

Jej usytuowanie nie jest przypadkiem,  gdyż to właśnie tu wszystko się zaczęło. Centrum Niechorza to miejsce, gdzie może odpocząć całą rodziną. Zielony skwer sprawia, że dzieci mogą beztrosko spędzać czas z dala od zatłoczonych ulic Niechorza. Skwer umożliwia również spokojne konsumowanie potraw. Lokalizacja naszej restauracji sprzyja zaparkowaniu rowerów lub innych pojazdów zarówno przy placu, jak i przy parkingu przy ulicy Kolejowej i Parkowej.

Dotychczas, nasz ogródek gastronomiczny był w stanie pomieścić około 100 osób. Od roku 2021 zapraszamy Państwa do „BoMorze”, stanowiącej przedłużenie oferty naszego lokalu. Smażalnia Kergulena działa w tradycyjnej, samoobsługowej formie, a „BoMorze” dysponuję obsługą kelnerską. Miejsca wystarczy dla każdego!

KOCHAMY TO CO ROBIMY

ozdobne podkreślenie

Od lat stawiamy na specjalizację. Staramy się być bezkonkurencyjni w dążeniu do perfekcji. Bezpośrednio po sezonie letnim, nasi pracownicy przechodzą intensywne kursy doszkalające umiejętności kulinarne u znanych i szanowanych mistrzów kuchni polskiej i międzynarodowej.

Inspiracją napawa nas osoba Alaina Ducasse, który stanowi niedościgniony wzór w świecie kuchennego kunsztu. „By kroczyć naprzód, trzeba bezustannie walczyć z przeciwnościami losu i własnymi słabościami”.

WSZYSTKO CO NAJLEPSZE Z OWOCÓW MORZA

ozdobne podkreślenie

Od ponad 45 lat staramy się w pełni zadowolić wymagania kulinarne każdego turysty za pomocą rybnych przysmaków opartych na tradycyjnych recepturach, przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Bogaty asortyment ryb, a także finezja w przygotowaniu potraw rybnych niewątpliwie wyróżnia nas na tle konkurencji. Można u nas rozsmakować się w przeróżnych zupach rybnych, w tym naszej specjalności – wyśmienitej węgierskiej zupie rybnej “Halaszle”. Ponadto, zachwycamy rybami przygotowywanych na wiele sposobów:

  • smażone tradycyjnie
  • smażone na maśle
  • ryby z rusztu
  • gotowane na parze
  • pieczone
  • marynowane w zalewie octowej

 

Szczególnym uznaniem cieszą się przygotowywane z wielkim kunsztem zakąski ze śledzia bałtyckiego, których smak urósł wśród turystów niemal do miana legendy. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze potrawy były zawsze świeże. Każde danie przygotowywane jest przez nas bezpośrednio po złożeniu zamówienia.
W ofercie znajdują dania rybne kuchni polskiej, dania mięsne, zupy rybne oraz zakąski. Wieloletnia tradycja oraz uznanie klientów utrwaliły nas w przekonaniu, że każdy smakosz ryb znajdzie u nas “coś” dla siebie.

Skontaktuj się z nami!